Thursday 12 April 2012

Támadáááás

Jót tesz ám, ha rendszer van az életben. Még ha csak 2 hétre is. Otthon a random alvás és elszórt bulizás, itt meg olyan fix minden, mint a gerely. Beáll a ritmus, kelés, kv-cigi, net visszaolvasás, frissítés, ha van mit, meg van elég net hozzá, készülődés, még kv-cigi, hírek, aztán meló reggelig. Aztán reggel megvacsorázok (omlett, szoszidzs, sült bab, joghurt, banán - tegnap meg megettem egy ananászt is :D), cigi, net, hírek, híreken bealvás. Fene jól mennek így a dolgok, csak arra nincs időm, amit szeretnék csinálni, illetve amikor meg van, kábé abban a tempóban zombulok be, ahogy az otthoniak lassan bootolgatnak. Mire nekik kipattan a csipa, nekem már magasra van lőve a hálósipka.

Így van az, hogy ami tennivalók és netes Holmeskodások eszembe jutnak, azokat csak lejegyzetelem, aztán amikor 100 yardos nézéssel ülök a laptop előtt, előveszek 1-1 tennivalót és amennyire a lendület tart, utánajárok. A következő projektem a LinkedIn megmászása és kibányászása. Találtam hozzá jó kis blogot is, meg RSS-be is betettem telefonon, a többi kedvenc mellé. Azt már tudom, hogy egy hibát elkövettem, csak még azt nem, hogy mekkorát. De megosztom, hogy aki akar, tanuljon belőle:

"ha melót keresel LinkedIn-en, ne vedd fel a jelenlegi HR-est ismerősnek!"

Lehet, hogy tudok úgy korrigálni, hogy ne vegye észre és törölnöm se kelljen, majd kiderül. Most ismerem meg még csak mélységében a rendszert, meg folytatom a kapcsolatfelvételt (kimondani is rossz) hasznosnak tűnő emberekkel. De hát ez az igazság, biztos meg lehetne sokkal diszkrétebben fogalmazni, network building, izé management, tudományosnak hangzik, de a lényeg ugyanaz:

"Melót keresek és te közelebb vagy a tűzhöz, úgyhogy ha tudsz segíteni akármilyen formában,
hát itt az ideje."

 Atyaég, de jó lesz már 5 hét múlva. Széttúrom, és mint a disznó addig túrok, amííg meg nincs az a szarvasgomba, aminek az illatát már egyre közelebbről és erősebben érzem. Elég rég óta sajnos.

No comments:

Post a Comment