Sunday 8 April 2012

Muppet Show élőben

Sokkal egyszerűbbek voltak a Britt vizeken a melósaink. Azok sem voltak piskóták, de valahogy olyannak tűntek, mint aki evett már késsel-villával. Nem akarok én bántani senkit a származása miatt, egy hollandiai melósokból álló csapatot meg nem is nagyon lehet, mert kábé olyanok, mint Mos Eisley rettegett űrkikötőjének törzsvendégköre megfűszerezve mindenféle csillagközi csavargóval. Amikor érkeztek nem tudtam, hogy reggae koncert lesz délután, vagy itt valaki dolgozni is fog. Nehéz esetek. Azt gondolná az ember naívan, hogy ezek aztán olajmezőn, tornyon dolgoznak, nagy szőrös kemény marcona alakok. Hát nem. Vannak persze mindenfélék, de legörbül a szájuk ha nincs a kedvenc lekvárjuk, miért nincs épp most kivi, nem találja a mézet, valaki nem csukta be a fagyis hűtő tetejét és most lötyög a fagyi (ilyen nem volt, csak kábé ilyenek). Néha annyira szájbarágósan kell nekik adagolni a dolgokat, hogy ha valamivel türelmesebb lennék és segítőkészebb, akkor már tulajdonképpen én csinálnám meg helyettük.

Tippek Hollandok vendégül látásához.
- Ne lásd őket vendégül! Főleg ingyen ne. Ha valami ingyen van, 2x annyit akarnak, ha kell, ha nem és kikövetelik a hátraszaltót karikára vágva is.
- Legyen nálad majonéz. Nem kevés, hanem az összes, amit be tudsz szerezni. Vödörszám. Pörkölthöz is, palacsintához is. (Levessel nem láttam őket majonézt enni, de szerintem csak mert nem figyelem direkt)
- Alkalmazkodj a nyelvismeretükhöz. Ha nem tanultak meg angolul eddig, akkor nagyon boldogan és teljes nyugalommal mondják neked Hollandul.
- Sajtot csak hazait vegyél. Ha külföldi sajtot kínálsz, akkor viszont csak Holland sajtot kínálj. Majd ők elmondják, hogy hol rontottad el a szeletelésnél és megeszik mindet.
- Eszedbe ne jusson, hogy nincs sajt! Többféle.

+ Még majonéz.

No comments:

Post a Comment